Viktige sjekkpunkt for biltur til fjells

Har du pakket alt til fjellturen regner vi med at du er relativt fornøyd. Det er bare å sette seg i bilen og kjøre avsted. Men så enkelt er det ikke, for mange opplever bilproblemer når de kommer opp i fjellet. Det kan være at de kjører seg fast i meterhøye brøytekanter, men det kan også være dårlig batteri, motorhavari eller at de rett og slett ikke kommer seg opp.

Det kan være smart å ta noen runder for å sjekke om man har med seg alt. Har du for eksempel husket å ha noen gode varme pledd i bilen eller en refleksvest i tilfelle dere blir stående midt i veibanen i vinterstormen? Her er noen gode tips til hva man bør sjekke før fjellturen.

Glemmer dekkene

Dekk er liksom noe som hører til bilen og derfor glemmer mange å skifte dekk, kjøpe nye dekk eller bare gå over dem. Noen ganger kan det være så enkelt som å ta en skikkelig dekkvask. Ikke bare forlenger man levetiden på felger og dekk, men kan får også et fastere veigrep. Trenger du utstyr, sjekk https://www.dekk365.no/dekk/vinterdekk for alt fra dekk, felger, vask og mye annet.

Værharde fjell

Selv om de norske fjellene ikke er Europas største, så kan det blåse ganske bra oppå der. Kolonnekjøring er ikke uvanlig, og det ikke uten grunn. Vindkast opptil 40 m/s er ikke uvanlig og det rett og slett farlig å bevege seg utendørs. Men selv om været ikke er i sitt ugjestmilde hjørne, så kan det være problematisk å ferdes i fjellet uten skikkelig utstyr. Bratte bakker og glatte svinger er ofte årsaken til at vei-hjelpa må rykke ut for å bistå bilister som har kjørt seg fast og ikke kommer seg av flekken. Det er dumt å forhaste seg når det gjelder å komme seg opp i fjellheimen, men med riktig utstyr vil både bil og turglade folk komme seg vel frem.