Skiferie i fjellheimen, pakk bilen perfekt for sikker kjøring

Fjellheimen er perfekt for skiferie, hyttekos og opplevelser. Mange velger å tilbringe livet i fjellet, men glemmer ofte å sjekke om de har pakket bilen fornuftig. Av og til er den helt nedlesset, andre ganger er det bare tilfeldigheter at ikke skiene flakser ut i trafikken.

Men flest ganger handler lykken kun om engleflaks og tilfeldigheter. Nesten uten sikt i tett snødrev, kan ulykker skje fortere enn man aner. Sørg derfor å ha enda bedre lys med Ekstralyskongen.com sine lamper og lykter.

For tung last

For tung last gjør ikke bare bilen ustabil på veien, men det gjør også at lys-retningen endres. Er den baktung, vil lysene peke i været, mens er den lastet for tungt foran, vil lysene gå rett ned i asfalten. En bil har alltid en maksimum last, ikke overgå den.

For ustabil last

For ustabil last kan skape ulykker: (sitat)

To hadde for lite mønster, ytterligere to dekk var ikke egnet for vinterføre. Dette ga 10.000 kroner i gebyr og pålegg om skifte av dekk før videre kjøring

Det er fordi trykket på dekkene blir forskjellig og kan skape ubalanse. Dette er farlig på glatte og svingene veier. Noe du kanskje har opplevd på vei til fjellheimen. Sørg for å laste bilen relativt jevnt, da ikke med ting, men med vekt. Jevnt fordelt last vil sikre en god kjøreopplevelse og trygg ferdsel.

Montere lys på takstativ

Det er ikke alltid man trenger ekstra lys. Men ekstra lys gjør ferden mye tryggere, blant annet for at det er lettere å oppdage vilt i veibanen. Man kan montere ekstralysene selv, dersom det er forsvarlig utført. Da vil en ekstra LED-bar på taket gjøre nytten for et sikker bilreise.