Fjelltur uten lue?

Det er strengt tatt ingen god ide, så her får du noen tips til hvor du kan få fatt i luer.Fjelltur

Det å ha en god lue til man skal på fjelltur på høsten og vinteren, er rett og slett en nødvendighet. Man kan si hva man vil om at man får flatt hår, stygg frisyre og alt det der, men slik trenger det ikke være lengre. Luer i dag er mer tilpasset slik at alle skal kunne bruke dem. Det finnes mange forskjellige typer, og de har alle sine fordeler og ulemper.

Men hvorfor?

Ja, du kan jo lure på hvorfor det er så viktig å ha lue når du skal ut på tur, spesielt i fjellet. På vinteren i Norge kan det glatt bli ned mot minus 50 grader enkelte steder. Bruk av god lue forhindrer for eksempel at øreflippene forfryser. En god lue vil også beskytte deg mot vind, regn og snø. Visste du at en stor prosent av din kroppsvarme forlater deg gjennom hodet? Med å ha en god lue forsinker du denne prosessen og holder dermed på kroppsvarmen lengre.

Hvor handler man luer?

Det er jo litt avhengig av hva slags lue det er snakk om. Men når du skal ut i de norske fjell er det greit å ha en lue som er tilpasset dette og det aktuelle været der du skal. Nytter lite med en stråhatt i -50 grader. Med andre ord så kan det være smart å ha luer som er spesielt tilpasset fysisk aktivitet i fjellet samt det skiftende været. Slike luer vil du finne på forskjellige sport og/eller fritidsbutikker hvor de selger friluftsutstyr.

Men du kan også kjøpe luer på nettet, og det kan faktisk være en fordel av flere årsaker. Du kan for eksempel sjekke ut www.hatstore.no som har et stort utvalg i luer og hatter. Det som er så bra med å handle på nett er at man kan lese alle spesifikasjoner i ro og fred. Man får vite akkurat det man trenger å vite om luene før man velger den lua som passer best.