Skireise i Norge

Norge er kjent for sine norske skihelter og det gode skiføret, men hvor går skireisen når man skal booke årets vintereventyr? Det finnes mange kriterier for hvor det er tryggest, best og mest givende å bedrive alpin idrett. Det eneste som er sikkert, er at du trenger varme klær og godt humør.

alpinsentre

Kjører du eget transportmiddel, kan du velge mellom kjente alpinsentre som Hemsedal, Trysil eller Kvitfjell, eller du kan søke opp de litt mindre skisentrene. Hemsedal ble kåret til det beste alpinanlegget i Norge i 2016, men det er også fordeler hos mindre skisentre, blant annet hvis du vil ha en litt rimeligere skiferie. På de mindre stedene får du billigere opphold og mye mer snø for pengene. Hvis du vil oppleve skieventyret fra toppen av fjellene, er januar til mars perioden med det beste utgangspunktet for en vellykket skiferie. Værforholdene varierer selvsagt hele året, men oppe i fjellet er det som regel gode forhold for både langrenn og toppturer.

«Nypreparerte løyper, bratte bakker og nysnø er viktige elementer for en vellykket skiferie.»

Om du trekker utenfor de store alpinanleggene, kan du for eksempel ta turen til Ørstad Skisenter på Sunnmøre. Her får du litt av alt,  både pudderlett snø og flotte forhold for årets fjelltur. Ønsker du å bevege deg høyere opp i landskapet, finner dere Glomfjord Alpinsenter i Salten. Fra toppen av Tverrfjellet har du flott utsikt over Helgelandskysten. Med snøremaskin bak preppemaskinen i helgene, gode løype- og offpisteforhold er du sikret ditt eventyr i fjellheimen.

Flere tips til flotte steder der du kan oppleve det norske skieventyret finner du i boka Skiguide til Norge, som er skrevet av Eivind Eidslott, og i Norgesguidene, som blant annet er skrevet av Sverre Hjelmeland.