God tur?

FjellheimenHva skal til for at du skal få en god tur i den norske fjellheimen? 

Mange av oss bruker høsten til å bli bedre kjent med den norske fjellheimen. Den er tross alt vakker uansett årstid, men på høsten bugner det av forskjellige frukter, sopp og ikke minst dyr for de som liker å drive med jakt. Dessuten er temperaturene perfekt for fysiske anstrengelser, ikke for varmt, og ikke for kaldt. Hva er det greit å ha får å få en så god tur som mulig?

Klær

Skal du legge ut på en eller flere turer i fjellet er det greit å ha de rette klærne for været. For vi vet alle været kan være litt uforutsigbart, og ikke minst lunefullt. Alt etter hvor varmt eller kaldt det er Det er viktig med et godt hodeplagg om det er vind, regn eller snø. En lue som dekker helst hele hodet hvis det er veldig kaldt. Jakker og bukser bør være vindtette og sørg gjerne for ullundertøy etter hvert som det blir kaldere.

Sko

Det er en ting du ikke må tulle med når du skal ut å gå tur i norsk skog og mark, det er skoene. Det er her du virkelig bør investere for å få en så god tur opplevelse som mulig. Hvorfor det tenker du sikkert. Det er veldig enkelt. Vil du faktisk gå tur, i stedenfor å ligge å kave i søla? Velg rett fottøy.

Du kan for eksempel velge allværsko, men disse har som regel veldig begrenset beskyttelse mot ekstreme kuldegrader. Så da kan det være greit med to par sko, ett par allværsko for turene på høsten og et par litt tykkere vintersko. Det er viktig at det er godt grep på begge skoene, enten du skal bevege deg på sleipt fjell eller annet glatt føre.

Sko er den viktigste investeringen, men det kan også være den som koster absolutt mest. Ergo det er greit å gjøre det man kan for å spare noen kroner. En måte å spare penger på tursko, er å handle på nettbutikker som for eksempel Footmall hvor du kan sammenligne prisene på dine favoritt sko, og dermed spare penger.

Utstyr

Er det nødvendig med alt mulig slags turutstyr? Det er vel egentlig avhengig av hvor lang og krevende turen er. Skal du overnatte, kreves det jo en del utstyr til dette. Du kan faktisk reise på arrangerte turer, slik at du slipper å kjøpe utstyr. Har du forresten lest fjellvettreglene? De bør alle som skal legge ut på tur i den norske fjellheimen, lese og kunne.

Selvfølgelig er det lurt å ha med seg enkelte ting til å lage mat, spesielt om det er en litt lengre tur. Uten mat og drikke, duger helten ikke. På litt kortere turer er det greit med muslibarer, frukt, kvikklunsj, kakao og kanskje en engangsgrill med noen pølser. Andre foretrekker å bruke hermetikk, eller annen mat som de har frosset på forhånd og som tiner på veien.

Vi ønsker deg en god tur!