Klargjør mobilen til fjellturen

Mobilen skal selvsagt være med på fjelltur. Den kan fungere som GPS, men også være god å ha i et nødstilfelle. Husk at du alltid må vite hvordan du bruker kart og kompass, i tilfelle du ikke har mobildekning overalt i fjellet.

For at mobilen skal virke, må du selvsagt kunne lade den. Noen ganger går du kanskje fra hytte til hytte, og kan lade der. Da er det lurt å ha med ekstra ledning til mobilladeren. Det kan også hende du mister ledningen på veien, så ta med en i reserve. Hvis du skal overnatte i telt, er en powerbank eller to helt nødvendig for å sikre strøm til mobilen. Husk at mobilen kan redde livet ditt dersom du virkelig havner i knipe.

«Skal du på fjelltur, trenger du også batterier til lommelykt og hodelykt.»

Batterier til andre ting

Skal du på fjelltur, trenger du også batterier til lommelykt og hodelykt. Besøk https://www.batteriexperten.com/no/ for å finne alle typer batterier, og ta gjerne med flere enn du trenger. Beskytt batteriene mot regn, eller kjøp vanntette batterier til fjellturen. Du må selvsagt alltid ta med deg brukte batterier hjem, og ikke kaste dem ute i naturen der de kan gjøre stor skade. Legg de brukte batteriene i en egen pose, slik at de ikke kan skade andre ting du har i sekken. Har du et kamera i tillegg til mobilen, kan det være lurt å ha med et ekstra batteri som er ladet opp før du drar hjemmefra. En powerbank kan også lade opp kamerabatteriet slik at du alltid er klar til å ta fantastiske naturbilder.