Fjellbyen Bergen

BergenBergen ligger omkranset av vakre fjell, noe som kommer både turister og lokale til gode.

Byen og kommunen Bergen ligger på vestkysten av Norge og ligger i Hordaland fylke. Byen kalles for Vestlandets hovedstad og ble grunnlagt i 1070 av Olav Kyrre. Byen ble den gang kalt Bjørgvin, som betyr «den grønne engen mellom fjellene», hvilket er ganske beskrivende ettersom Bergen er omkranset av syv forskjellige fjell.

De syv fjell

Dette er en betegnelse på de syv byfjellene som liger rundt Bergen sentrum, men det er stor uenighet om hvilke syv fjell som faktisk hører til de syv fjellene. Det er nemlig ni fjell som liger rundt Bergen, og ikke syv som man skulle tro.

Det spekuleres i om det er inspirert av Romas «syv høyder». Samtidig er det også slik at disse fjellene ikke nødvendigvis er å regne som enkeltfjell, ettersom flere av fjellene er en del av en stor fjellmassiv. Hvert år arrangerer Bergen Turlag 7-Fjellsturen og da er det Lyderhorn, Damsgårdsfjellet, Løvstakker, Ulriken, Rundemanen, Fløyfjellet og Sandviksfjellet som bestiges.

Flotte naturopplevelser

Riktignok fører byens beliggenhet til en del regn i byen, men den sørger også for at du kan få en opplevelse av byen og naturen på samme reise. Det er tross alt ikke mer enn en liten tur med gondolbanen Ulriksbanen så har du utsikt over hele Bergen by, samt et godt utvalg lekre naturopplevelser tilgjengelig.

Det finnes en rekke vakre turstier innover viddene og en av de første fotturene her ble gjort i 1853, med blant annet Henrik Ibsen i følget. Det var dette som inspirerte hans sang «Vi vandrer med freidig mot»

Bergen by

Etter vakre spaserturer i norsk natur er det kjekt å ha muligheten til å legge seg ned i en god og varm seng etter en lang dusj. Har man da utsikt over havet så er det jo enda bedre. Det finnes mange vakre hotell som kan tilfredsstille de aller fleste krav på Brygga i Bergen. Visste du forresten at denne er på UNESCOs liste over verdens kulturarv?

For å oppleve historie i Bergen, trenger du ikke gå lengre enn området rundt Vågen. Her finner du Bergenshus Festning fra middelalderen, samt Håkonshallen og Rosenkrantztårnet. Men i området rundt her fantes det kongsgård, bispegård, kloster, katedralskole og mange forskjellige kirker. Den mest kjente kirken er Kristkirken hvor St. Sunniva sine relikvier lå. St. Sunniva er hedret med en statue her men kirke ble revet i 1531.

Hotell i Bergen

Når du skal på tur til Bergen er det greit å være bevisst på når du reiser, spesielt med tanke på vær og klima. Er du en av de som vil ut på fjellturer så er det greit å reise dit når du får fullt utbytte av turen. Legg turen til den tiden av året som er mest gunstig for deg men bestill hotell god tid i forveien, gjerne på en side som har prisgaranti, som for eksempel Hotell i Bergen som gir deg all informasjon du trenger om besøket ditt i Bergen.