Noen av Norges mest populære turer

Norge har villmark som tiltrekker seg flere og flere. For eksempel har Trolltunga blitt en av verdens mest populære steder for spektakulære selfier. Det tar som mest tid, er å komme seg til slike steder, men det hindrer ikke de fleste i å prøve seg likevel. Her skal vi ta for oss fire av de mest populære fjellturene, nemlig:

  • Besseggen
  • Trolltunga
  • Preikestolen
  • Gaustatoppen

Populære turer på lettere tilgjengelige fjell

Gaustatoppen er synlig fra store deler av Norge, helt fra Akershus til Hordaland er det åser og fjell man kan få øye på Gaustatoppen fra. Det betyr også at det er svært mye man kan se fra Gaustatoppen, som reiser seg over det meste av landskapet i Telemark siden den er hele 1883 meter høy. Tilgangen er svært enkel, man kan faktisk kjøre opp til nesten 1000 meters høyde før man må begynne stigningen til fots, og stien er svært godt merket. Det trengs ingen klatring eller klyving for å komme til topps.

Besseggen er også et fjell som er lett å komme seg til, det er kun fire timers kjøring fra Oslo til du kan begynne bestigningen. Selv om det ikke krever klatring, er det langt å gå, det regnes med 8 timers gange bare én vei. Utsikten er svært vakker der man kan se to innsjøer som har forskjellige farger, og man ser mye av Jotunheimen herfra.

Farlige topper tiltrekker seg også folk

Preikestolen er nok den mest populære fjellturen i Norge, og et av verdens mest spektakulære utsiktspunkt. Det er ingenting som skiller deg og de 600 meterne ned til fjorden, så det gjelder å være påpasselig når man nærmer seg kanten. Det er dessverre noen som har tatt en litt for stor risiko og falt utfor, og da er døden garantert. Det er godt merket sti opp dit, og nå er det blitt enda lettere å gå siden sherpaer har bygget trapper i stein.

Preikestolen ligger i Lysefjorden, og Stavanger/Sandnes er den byen i Norge som ligger nærmest, og som mange bruker som utgangspunkt for turen dit. Det er hele 270 000 besøkende som tar turen opp hit hvert år, så på solrike dager må du nok regne med å gå i kø opp til topps.

Trolltunga er også blitt et enormt populært sted for å ta selfies, det er ofte flere timers venting på fine dager for å få noen minutter for seg selv eller reisefølget ute på bergplattformen. Den ligger i Hordaland fylke, og Bergen er den nærmeste storbyen. Trolltunga strekker seg ut over Ringedalsvatnet som befinner seg 700 meter under, og utsikten er helt betagende.

Det er mange som har undervurdert lengden av gåturen opp dit, og mange har måttet tilkalle redningsmannskaper fordi de har gått seg bort. Det tar vanligvis fire–fem timer å komme seg frem, og siden været er lunefullt i fjellet, er det lurt å ha med ekstra skift med varme klær. Det gjelder også å se hvor man går når man filmer seg selv eller tar bilder, siden en person faktisk har falt ned og omkommet.