Til de siste årene har det vært vanlig med bryllup i kirken eller på rådhus/tinghus her i Norge. Men de siste årene har dette endret seg.
Før var det nemlig slik at prestene kunne nekte å vie folk andre steder enn i kirken, og de fleste benyttet seg av retten til å gjøre nettopp dette. Derfor var det mange som måtte reise til utlandet og gifte seg for å få det slik de ønsket. For bryllupsdagen er spesiell for de fleste par, og stadig flere ønsker at den dagen skal representere dem på en eller annen måte.
Friluftsliv og bryllup?
Norge er en nasjon med folk som er født med ski på bena. De fleste av oss er vokst opp med fokus på at det å ha et nært forhold til naturen er sunt og ikke minst viktig. Det å nyte friluftslivet som landet har å by på, er å utnytte våre naturressurser. Og vi er et land med vakrere og villere natur enn veldig mange andre steder.
Etter hvert som sunnhet har kommet på timeplanen er det å nyte friluftslivet blitt enda viktigere, og mange av oss møter vår partner på trening eller tur ute i naturen. Så følger man kanskje opp med naturopplevelser sammen, for å bli bedre kjent med hverandre. Så hva er da mer naturlig enn å følge på med et frilufts bryllup?
Naturen er jo også Guds hus
For mange er naturen mer å regne for Guds hus en kirken, og dermed er det for dem mer naturlig å få gjennomført sitt bryllup nettopp i naturen. Det kan gjøres på mange måter, og på mange steder. Hva med et bryllup på Prekestolen for eksempel? Eller på bunn av Mjøsa? På en av de vindfulle men vakre jærstrendene?
Man kan også ønske seg naturopplevelser i bryllupsgave. På denne måten sikrer man at man får mange gode opplevelser i naturen i begynnelsen av ekteskapet. Det passer jo fint siden mange da er i etableringsfasen og det meste av tid og penger går til nettopp dette. Da er nok ikke friluftslivet så veldig prioritert i hverdagen.